Бісквіт на білках

10.06.2015 16:57

Бісквіт на білках

 

На форму діаметром 20см необхідно:
  • 5 білків
  • 75 г цукрової пудри
  • 50 г цукру
  • ваніль (есенція або ванільний цукор)
  • 50 г борошна
  • 10 г какао
  • 1 ч.л. лимонного соку
Попередньо розігріти духовку до температури 180гр.
Білки збити з щіпкою солі так, щоб вони не витікали з миски для збивання. Додати цукор, ваніль і збити ще хвилину-дві. Просіяти борошно, какао та цукрову пудру в окрему ємність, поступово всипати до збитих білків і вимішувати до однорідності.

Форму для випікання не змащувати, пергамент не стелити, вилити тісто в форму і пекти 30хв при 180гр. 

Перевернути форму догори дном і поставити так охолоджуватися. Краї форми повинні спиратися на якусь опору.
 
 
Коли бісквіт вистигне, провести ножем по стінках, стукнути формою по столу, щоб він випав.
 
Поливка: 80 г чорного шоколаду + 60г масла розтопити у мікрохвильовці чи на водяній бані, перемішати і покрити зверху бісквіт.