Бісквіт на білках"Буковинка"
31.05.2015 13:38
Пекла бісквіт на білках перед Паскою (залишилися білки, треба було їх десь використати).
Це один з тих рецептів, які я наполегливо рекомендую приготувати. От просто мусите його спекти! Я була дуже вражена зовсім іншою структурою та смаком бісквіту. Він виходить пружний, пишний і такий ніби-то "мокрий". Рецепт простий і швидкий.
На форму діаметром 20см необхідно:
- 5 білків
- 75 г цукрової пудри
- 50 г цукру
- ваніль (есенція або ванільний цукор)
- 50 г борошна
- 10 г какао
- 1 ч.л. лимонного соку
Попередньо розігріти духовку до температури 180гр.
Білки збити з щіпкою солі так, щоб вони не витікали з миски для збивання. Додати цукор, ваніль і збити ще хвилину-дві. Просіяти борошно, какао та цукрову пудру в окрему ємність, поступово всипати до збитих білків і вимішувати до однорідності.
Форму для випікання не змащувати, пергамент не стелити, вилити тісто в форму і пекти 30хв при 180гр.
Перевернути форму догори дном і поставити так охолоджуватися. Краї форми повинні спиратися на якусь опору.
Поливка: 80 г чорного шоколаду + 60г масла розтопити у мікрохвильовці чи на водяній бані, перемішати і покрити зверху бісквіт.