Булочки "українки"

30.04.2015 01:38

Інгредієнти:

Тісто:
0,5 л молока
1,5 скл. цукру
5 яєць
100 г маргарину
50-75 г дріжджів
50 г олії
ваніль
борошно, щоб було м'яке тісто. 

Начинка:
350 мл молока
2 жовтки
2 ст. л. борошна
4 ст. л.цукру 
цедра одного лимону
50 г масла
1 ст. л. лимонного соку

 

 

Молоко закип'ятити, додати маргарин. Дати охолонути до кімнатної температури.
Яйця збити з цукром, додати ваніль.
Дріжджі розвести в 50 г теплого молока і 1 ч. л. цукру.
Все змішати і замісити м»яке тісто, в кінці замісу додати олію. Тісто виходить еластичне, не липне до рук. Поставити в тепле місце, щоб підійшло на 3 год.

Начинка.
Все , крім масла, змішати і варити на повільному вогні , весь час помішуючи, готовий крем повинен булькати. Охолодити до кімнатної температури, додати масло і добре вимішати.
Тісто поділити на кусочки і розкачувати овалом, викласти крем ближче до краю палянички. Закрити крем тістом і добре защипати. Край тіста, який залишився ,розрізати на смужки і згорнути булочку. Булочки викласти на деко, змащене маргарином, дати підійти. Змастити збитим жовтком і пекти 15 хв при температурі 180 градусів. Холодні булочки посипати цукровою пудрою.