Картопля запечена в вершках з сиром
Інгредієнті
Картопля - 1 кг
Вершкове масло - 30 г
Твердий сир - 200 г
Вершки - 400 мл
Перець, сіль, мускатний горіх - за смаком
Процес Приготування
Картопля запечена в вершках з сиром рецепт з фото На цій сторінці розташований рецепт приготування Картопля запечена в вершках з сиром. Користуючись меню навігації та пошуком по сайту, ви зможете знайти будь-які потрібні рецепти страв. Для більшої зручності скористайтеся посиланнями на розділи і категорії. Поділитися ... Такий гарнір підійде і до м'яса, і до риби. Блюдо приготувати простіше простого, незважаючи на це картопелька виходить дуже смачною і ніжною. Цей чудовий гарнір чудово підійде для будь-якого свята, зазвичай я готую такий гарнір з твердим сиром, але якщо будете робити картоплю з м'ясом, то можна відмовитися від сиру, так як страва вийде дуже калорійним. Вершки я беру найчастіше 20,30% жирності. Приготування: Нам знадобиться форма для випікання, беремо картопельку, миємо, чистимо, нарізаємо кружечками, тепер викладаємо нашу картопельку шарами, коли виклали перший шар обов'язково посоліть, додайте трохи мускатного горіха на ваш смак, і так проробляємо з усіма верствами. Далі заливаємо вершками, беремо вершкове масло, і невеликими шматочками рівномірно розкладаємо по всій поверхні. Твердий сир натираємо на крупній тертці, сир можна взяти будь-який, я використовую Пармезан, але так само підійде Грана Падано і Пекоріно, якщо немає цих сортів то використовуйте будь-який твердий сир. Щедро посипаємо сиром все наше блюдо і відправляємо в духову шафу на 1 годину 15 хвилин, температуру виставляємо 180 градусів. Щоб зрозуміти готове наше блюдо чи ні, потрібно проткнути картоплю виделкою або ножем в різних місцях, якщо картопля м'який, протикається легко, то страва готова, якщо погано протикається, то почекайте ще хвилин 10-15 і сного перевірте блюдо на готовність. Готову картопельку я завжди прикрашаю свіжою зеленню.