Хрусткі пончики на кефірі

30.04.2015 23:04

Інгредієнті

 

Кефір - 1 склянка

Яйце - 1 шт

Цукор - 5 ст. л.

Сіль - 1 щіпка

Сода харчова - 1/2 ч. Л.

Рослинна олія - ​​3 ст. л.

Борошно пшеничне - 3 склянки

Процес Приготування

 

Змішуємо для тіста яйця, цукор, сіль до отримання гладкої однорідної маси для майбутніх пончиків. Додаємо до суміші соду і масло рослинне. Тепер порційно підсипаємо борошно, яке ми попередньо просіваємо, щоб прибрати можливі дрібні непотрібні частинки і насичуємо борошно повітрям. Після того як все борошно додали в тісто ретельно його вимішуємо. Воно вийде крепковатим- не хвилюйтеся, пончики вийдуть надзвичайно смачними. Тепер поділяємо тісто на 2 частини, одну накриваємо чистим, сухим рушником, другу розгортаємо до товщини в 1 сантиметр. З того тіста, що ми розкатали вирізаємо з допомогою кружки або формочок пончики. Смажимо їх на звичайній сковорідці з рослинним маслом до рум'яного, золотистого кольору. Смажити потрібно з двох сторін. Викладайте з тим розрахунком, що пончики збільшаться в процесі смаження. Готовий десерт викладіть на паперові серветки і дайте вбратися зайвому маслу. Прикрашати можна чим душа забажає: цукровою пудрою або шоколадним сиропом.

Хрустящие пончики на кефире