Домашнє лимонне морозиво

11.06.2015 22:03

Інгредієнти:
  • лимони - 2 шт.
  • цукор - 150 г
  • яйця - 3 шт.
  • вершки 35% - 400 мл.
Лимонне морозиво.
 
Приготування лимонного морозива.
Розділені білки з жовтками.
Жовтки відділити від білків.
Збиваємо жовтки з цукром.
До жовтків додати цукор і збити міксером до однорідної світлої маси.
Додаємо до збитих жовтків сік і цедру лимона.
Натерти цедру двох лимонів і витиснути з них 100 мл. соку. Сік і цедру додати до збитих жовтків. Ретельно перемішати і залишити на 25-30 хв.
Після цього цю суміш, за бажанням, можна пропустити через дрібне сито, щоб відокремити цедру лимона від жовткової маси.
Збиваємо вершки.
Збити вершки. Збивати слід уважно: як тільки вершки набудуть консистенції густої сметани, збивання припинити, інакше замість збитих вершків отримаємо вершкове масло.
Додаємо до збитих вершків жовткову масу.
До вершків додати жовткову масу і ретельно вимішати вінчиком або ложкою.
Збиті білки.
Потім збити білки в густу штивну піну.
Додаємо до вершків збиті білки.
Збиті білки додати до вершків з жовтками і ...
Все перемішуємо.
... акуратно перемішати вінчиком до однорідної маси.
Лимонне морозиво готове.
Отриману суміш вилити в пластиковий контейнер і помістити в морозильну камеру на 7-8 год. Для того, щоб у морозиві не утворилися кришталики льоду, перші 2 год. кожних 30 хв. (тобто 4 рази) його слід ретельно вимішувати ложкою. Лимонне морозиво готове.
 

Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!