Мариновані огірки у літрових банках

29.06.2022 13:28
Складові:
Свіжі огірки -3 кг
Окріп - 1 л
Цукор на 1 л води- 2 ст. л.
Сіль на 1 л води -2 ст. л.
Оцет 9% на 1 л банку -2 ст. л.
Листя смородини на 1 л банку -3 шт
Листя вишні на 1 л банку -3 шт
Листя хрону на 1 л банку -1 шт
Лавровий лист на 1 л банку -1 шт
Запашний перець горошком на 1 л банку -3-5 шт.
Віночок кропу на 1 л банку -1 шт
Зубчик часнику на 1 л банку -3 шт
Приготування:
Огірки добре промити. Листя та банки добре вимити та обсушити. Скласти по три листки смородини і вишні в кожну банку і по одному листку хрону (великі можна розрізати). Додати по одному віночку кропу і по три зубчики часнику. Додати по одному лавровому листку і по 3-5 горошин чорного запашного перцю. і спеції в банках. Закласти огірки в банки відрізаючи кінчики. Залити окропом і накрити кришками, залишити на 20 хвилин. Воду злити в каструлю. Додати сіль і цукор, з розрахунку по 2 столові ложки на 1 літр води. банку додати 1/2 столової ложки 9% оцту. Залити маринад у банки і відразу закатати.
Мариновані огірки у літрових банках готові. Витримати у теплі 5-7 годин. Тримати у прохолодному місці.
Смачного! Смачної зима!