Миколайчики (медівнички)
Тісто:
150 г меду
600 г борошна
4 яйця
200 г цукру
100 г вершкового масла
1 чайна ложка соди погашеної оцтом
2 чайні ложки кориці
Намазка:
1-2 жовтки для намазування
3 чайні ложки цукру
300 г горіхів
Збиваємо яйця з цукром, додаємо розтоплене масло та мед. Добре перемішуємо, додаємо борошно, корицю і соду. Замішуємо тісто до консистенції як для вареників і ще з пів години його місимо. Чим довше міситимемо тим м'якшим буде печиво. Тісто розкатуємо і, за допомогою формочок, відтискаємо заготовки для печива. Кожне печенько намазуємо зверху збитим з цукром жовтком і прикрашаємо половинкою горішка.
Прикрашені медівнички ставимо пекти в гарячу духовку і при температурі 200 градусів випікаємо 20-25 хв.
Охолоджуємо і кладемо в пакуночок з подарунками.