Печиво "Галицька Русь"
Інгредієнти для приготування печива :
Приготування печива :
Крок 1: Замішуємо тісто
Може хтось здивується, але замішувати тісто ми будемо з вареного яйця.
Тому насамперед необхідно поставити варитися круто одне яйце.
А в цей час у решти двох яєць відокремлюємо білки від жовтків і останні збиваємо з цукром за допомогою міксера.
Слідом додаємо варений жовток, перетираємо і викладаємо шматочками вершкове масло. Ретельно все збиваємо міксером, починаємо порціями всипати борошно, і замішуємо м'яке, еластичне тісто.
Крок 2: Готуємо печиво «Норвезькі сайти»
Ставимо розігрівати духовку до температури 170 градусів.
У неглибокій мисці злегка збиваємо за допомогою міксера білки, а в іншу миску насипаємо корицю і цукрову пудру.
Беремо деко і застеляємо пергаментним папером.
З готового тіста відщипуємо по маленькому шматочку і скачуємо кульки, які потім занурюємо спочатку в білок, а потім – в корицю.
Після чого викладаємо їх на деко і відправляємо запікатися в духовку приблизно на 25-30 хвилин до утворення рум'яної скоринки.
Крок 3: Подаємо печиво «Норвезькі сайти»
Готові печива остуджуємо і перекладаємо на сервірувальне блюдо. Заварюйте ароматний чай або каву і кличте домочадців до столу.
Приємного апетиту!
Поради:
- Якщо ви не дуже любите корицю, то занурюйте печиво тільки в цукрову пудру.
- Вершкове масло можна замінити маргарином для випічки.
- Не варто використовувати при замішуванні тіста розпушувач, інакше печива при запіканні втратять свою форму.
- Якщо у вас немає пергаментного паперу, деко можна змастити шматочком вершкового масла і злегка присипати борошном.