Печиво "Галицька Русь"

31.05.2015 13:20

Інгредієнти для приготування печива :

  1. Борошно пшеничне в/с – 200 гр.
  2. Масло вершкове (або маргарин для випічки) – 125 гр.
  3. Цукор – 80 гр.
  4. Яйця курячі – 3 шт.
  5. Кориця – 3 столові ложки
  6. Цукрова пудра – 5 столових ложок

Інвентар для приготування печива :

  1. Деко
  2. Пергаментний папір
  3. Миски
  4. Міксер
  5. Каструля
  6. Сервірувальне блюдо

Приготування печива :

Крок 1: Замішуємо тісто

збиваємо жовтки з цукром

Може хтось здивується, але замішувати тісто ми будемо з вареного яйця.
Тому насамперед необхідно поставити варитися  круто одне яйце.

А в цей час у решти двох яєць відокремлюємо білки від жовтків і останні збиваємо з цукром за допомогою міксера.

додаємо масло і борошно

Слідом додаємо варений жовток, перетираємо і викладаємо шматочками вершкове масло. Ретельно все збиваємо міксером, починаємо порціями всипати борошно, і замішуємо м'яке, еластичне тісто.


Крок 2: Готуємо печиво «Норвезькі сайти»

формуємо кульки

Ставимо розігрівати духовку до температури 170 градусів.

У неглибокій мисці злегка збиваємо за допомогою міксера білки, а в іншу миску насипаємо корицю і цукрову пудру.

Беремо деко і застеляємо пергаментним папером.

занурюємо кульки в білку і кориці

З готового тіста відщипуємо по маленькому шматочку і скачуємо кульки, які потім занурюємо спочатку в білок, а потім – в корицю.

ставимо запікати

Після чого викладаємо їх на деко і відправляємо запікатися в духовку приблизно на 25-30 хвилин до утворення рум'яної скоринки.


Крок 3: Подаємо печиво «Норвезькі сайти»

подаємо

Готові печива остуджуємо і перекладаємо на сервірувальне блюдо. Заварюйте ароматний чай або каву і кличте домочадців до столу.

Приємного апетиту!


Поради:

- Якщо ви не дуже любите корицю, то занурюйте печиво тільки в цукрову пудру.

- Вершкове масло можна замінити маргарином для випічки.

- Не варто використовувати при замішуванні тіста розпушувач, інакше печива при запіканні втратять свою форму.

- Якщо у вас немає пергаментного паперу, деко можна змастити шматочком вершкового масла і злегка присипати борошном.