Печиво "Мадлен"
Інгредієнти для печива "Мадлен":
Приготування печива "Мадлен".
Крок 1: Змішуємо яйця з цукром
Для початку вам буде потрібно містка миска, в яку слід розбити яйця і висипати цукор. Старанно збиваємо продукти віночком або ложкою до тих пір, поки не отримаємо однорідну, пінну масу світлого кольору. Непогано реалізовувати цей етап приготування, як і всі наступні, під приємну і французьку романтичну музику. Не доведено, що це поліпшить смакові якості печива, але легка посмішка на вашому обличчі з'явиться гарантовано.
Крок 2: Додаємо борошно

Крок 3: Розігріваємо вершкове масло

Крок 4: Натираємо цедру лимона
За допомогою дрібної терки натираємо цедру лимона і відправляємо в тісто, знову перемішуємо, на цей раз дуже легко, просто щоб рівномірно розподілити лимонну складову. Відправляємо тісто на верхню полицю холодильника на 30 хвилин.
Крок 5: Викладаємо тісто у форми
Для початку ставимо за духовку на позначку 220 градусів, нехай розігрівається. Далі, змащуємо дно форм-черепашок вершковим маслом і з допомогою ложки закладаємо туди тісто. Бажано не наповнювати форми доверху. Краще 1/3 "черепашки" залишити пустим.
Крок 6: Випікаємо печиво
Форму відправляємо в розігріту духовку на 5-6 хвилин. Після цього знижуємо температуру до 195 градусів і чекаємо ще 15-20 хвилин. Печиво має бути золотисто-медового кольору. Акуратно витягаємо печенюшки з формочок і охолоджуємо перед подачею.
Крок 7: Подаємо печиво "Мадлен"
Подається печиво на блюді. Його можна прикрасити, посипавши зверху цукровою пудрою або полив глазур'ю.
Приємного апетиту!
Поради:
- Є невеликий секрет, як зробити печиво ще ніжніше. Для цього слід використовувати цукрову пудру замість цукру.
- Якщо раптом у вас не виявилося під рукою формочок-черепашок, не засмучуйтеся, адже ви можете зробити це печиво у будь-яких форма, які є у вас в наявності. На чудовому смаку печива це абсолютно не позначиться.
- Перед тим, як терти лимон, обдайте плід окропом. Це зробить лимон м'яким і посилить цитрусовий аромат.