Пісна булочка"Канів"
Інгредієнти для приготування булочки:
Приготування булочки.
Крок 1: готуємо дріжджі
Спочатку подогреем необхідну кількість води до 35 - 37 градусів. Пам'ятайте про те, що вона не повинна бути занадто гарячою чи холодною, інакше дріжджі можуть просто не піднятися. В окрему ємність висипаємо потрібну кількість дріжджів, додаємо цукор і при постійному перемішуванні столовою ложкою, виливаємо склянку теплої води. Залишаємо суміш в такому стані на 5 - 10 хвилин, бажано в теплому місці. Дріжджі за цей час повинні розбухнути.
Крок 2: готуємо тісто
Для того щоб тісто вийшло більш повітряне і легко замішувати руками, а також позбулося від борошняних грудочок, борошно необхідно просіяти. Встановлюємо над тарілкою сито і просіваємо потрібну кількість сухого інгредієнта. Потім додаємо до нього сіль і перемішуємо вінчиком.
Далі в піднялися дріжджі, додаємо нашу солону борошно і замішуємо спочатку підручним інвентарем до однорідності, а потім руками прямо в мисці протягом 10 хвилин. Замішуємо тісто в кулю, накриваємо ємність харчової поліетиленовою плівкою або тканинним рушником і ставимо в тепле місце на 1,5 години. За цей час воно повинне збільшитися в розмірах приблизно в 2 рази.
Крок 3: формуємо булочки
З прошествием потрібного часу з ємності прибираємо харчову плівку. Поверхня на якій будемо формувати булочки, посипаємо невеликою кількістю просіяного борошна. Після цього викладаємо тісто на поверхню і знову замішуємо до однорідної рівною консистенції. Щоб тісто не липло до рук, їх можна змастити рослинним маслом. Потім ділимо тісто з допомогою ножа на приблизно однакові за величиною шматочки. І з кожного скачуємо кульки бажаного розміру. Форма булочок в даному рецепті не принципова. Деко для запікання змащуємо рослинним маслом або застеляємо пекарським папером.
Далі викладаємо на деко тестові кульки, залишаючи між ними деяку відстань.
Крок 4: випікаємо булочки
Розігріваємо духовку до 200 градусів Цельсія, а тестовим кулькам даємо відстоятися 10 - 15 хвилин.Потім змащуємо кожен набряклий кулька, олією з допомогою кухонного пензлика. Після цього в розігріту до потрібної температури духовку, прибираємо деко з тестом і випікаємо булочки протягом25 - 30 хвилин до повної готовності.
Готовність страви можна визначити візуально, якщо ваша випічка покрилася апетитною золотистою рум'янцем, значить можна діставати деко з духовки. Для цього скористаємося кухонними прихватками. Ароматні, гарячі булочки відокремлюємо від листа металевою лопаткою і викладаємо на велике красиве блюдо.
Крок 5: подаємо пісну булочку
Пісні булочки подаються кімнатної температури разом з чаєм або солодким компотом. Доповнити їх можна домашнім варенням або джемом. Ніжне тісто, смачних схожих на сонечко булочок, неодмінно сподобаються вашим гостям і близьким.
Приємного апетиту!
Поради:
- У тісто можна додати ваші улюблені сухофрукти, наприклад родзинки або курагу, а також горіхи, цитрусову стружку або корицю.
- Для приготування пишних булочок можна використовувати не тільки сухі дріжджі, але і звичайні. Їх знадобиться приблизно 25 - 30 грам.
- Для того, щоб зробити нашу випічку пахучіше в тісто можна додати ванільний екстракт або ванільний цукор.
- З цього тесту в піст можна готувати не тільки булочки, але і солодкі пироги і пиріжки.
- Перед випіканням булочки можна посипати маком або кунжутом.
- Для того щоб правильно розрахувати кількість борошна, без кухонних ваг, можна скористатися гранованим склянкою. У нього поміщається до самих країв приблизно 150 грам борошна.