Варення з кульбаб з лимонною кислотою
29.06.2022 13:15
Складові:
Квіток кульбаби - 300 шт
Вода -1 л
Цукор -1 кг
Лимонна кислота -5 г
Приготування:
Зібрати квітки кульбаб, що тільки що розпустилися.
За допомогою ножиць відокремити чашолисток, у кожної квітки.
Скласти в каструлю та залити водою.
Варити на середньому вогні 30 хв.
Процідити відвар через дрібне сито.
Додати цукор. З розрахунку на 1 літр 1 кг цукру.
Варити ще 30 хвилин на повільному вогні, додати лимонну кислоту. Уварювати ще 30 хвилин до густоти.
Готове варення розлити по чистих та сухих баночках і закупорити.Варення з кульбаб готове. Зберігати у прохолодному темному місці.
Смачного!